Je kunt niet altijd..

“ Mooie zielen herkennen mooie zielen. Jouw mensen zullen je vinden”

Je kunt niet altijd uitgaan van het goede in de mens

Een tijdje terug werd ik benaderd door en bedrijf die een videofragment van mij wilde gebruiken in een documentaire op televisie.

Mijn eerste reactie was enthousiasme. Leuk, dat ze de video hebben gezien en willen gebruiken. Een mooie reclame voor mij, dacht ik.

Onderbuiks voelde ik wel wat onzekerheid en twijfel of ik dit wel moet doen. Om wat meer duidelijkheid te krijgen voor welke documentaire het gebruikt zou worden en in welke context, vroeg ik wat meer informatie en kreeg ik een mail met een mooi verhaal waar ik dacht: leuk, ik ga het doen..

Hierna was het afwachten totdat de aflevering live zou gaan. Ik vond het spannend omdat ik toch minder fijne onderbuikgevoelens bleef houden.

Nu weet ik ook waarom. Toen ik de aflevering ging bekijken, kwam het verhaal van de documentaire helemaal niet overeen met het verhaal wat ze mij hadden verteld en klopte ook de context niet.

Ik werd niet positief in beeld gebracht, zelfs belachelijk gemaakt en niet serieus genomen.

Het gevoel van schaamte en verdriet overkwam me. Waarom gebeurd mij dit? Ben ik te naïef? Had ik me nog beter moeten informeren?

Ik zocht het direct bij mijzelf maar later dacht ik: Nee, dit ligt niet aan mij en het is ook niet mijn fout. Ik heb me goed geïnformeerd en vertrouwd op de informatie die zij mij hebben gegeven! Hadden ze me het ware verhaal verteld, had ik hiervoor nooit toestemming gegeven. En dit wisten zij natuurlijk ook. Tenminste ga ik daarvan uit want, waarom zou je anders een heel ander verhaal vertellen?

Eerder heb ik een soort gelijke situatie gehad waar een beeld van mij geschetst werd dat niet klopte. En dit alleen omdat de persoon zijn ego voorop zette, waardoor mensen een beeld van mij kregen, wat niet de waarheid was. Hier heb ik maanden pijn en verdriet van gevoeld omdat er machtsmisbruik en onderdrukking meespeelde en toch heb ik het laten rusten. Deze keer wilde en kon ik dit niet en was het tijd om voor mij op te staan. Het fragment is uit de aflevering verwijdert. Terecht!

Mijn les in dit verhaal is:

Blijf vertrouwen op je gevoel en neem ook de tijd om te voelen en niet te handelen vanuit het hoofd. Mijn gevoel vertelde van begin af aan dat ik het beter niet kon doen, maar mijn ego won.

Helaas kun je niet altijd uitgaan van het goede in de mens.

In beiden gevallen hebben de anderen niet de waarheid verteld om iets voor zich zelf te bereiken. Dit raakt mij het meest omdat mijn belangrijkste waarden eerlijkheid, liefde en vertrouwen zijn.

Wat ik jou mee wil geven:

Blijf jezelf altijd vragen of het klopt wat je te zien of te horen krijgt en blijf vertrouwen op jouw gevoel.

Er zijn nog genoeg mensen die handelen vanuit liefde, verbinding en eerlijkheid!

Een jaar geleden had deze gebeurtenis veel meer invloed op mij gehad maar nu zit ik hier met een glimlach. Ik ga niet liegen of mij anders voor doen om iets te bereiken! Ik blijf bij mezelf -authentiek en puur met mijn positieve eigenschappen en vooral ook met mijn minder goede. Omdat ook deze er mogen zijn. Ik voel mij in mijn kracht en laat me niet meer zo snel van mijn pad afbrengen en sta voor mij op. Dat ik dit doe en de kracht hiervoor voel geeft mij veel lichtheid, liefde en vooral ook zachtheid voor mijzelf. Bereikt door stukken in mezelf aan te kijken en te helen. Waar schaduw is, is ook altijd de zon en ben ik dankbaar voor deze les!

Vorige
Vorige

Schaduwkanten

Volgende
Volgende

Meditatie